Hoe je je eigen verticale tuin kunt maken

25 Apr 2023

Hoe je je eigen verticale tuin kunt maken

Verticale tuinen zijn een prachtige manier om kleur en leven toe te voegen aan elke buitenruimte. Zowel binnen als buiten kunnen verticale tuinen worden gecreëerd, waardoor u kunt genieten van een oase van kleur en smaak. Met behulp van de juiste materialen en de juiste technieken kunt u een verticale tuin creëren die uw plaats uniek en functioneel maakt.

Materialen die je nodig hebt


Een verticale tuin vereist een aantal verschillende materialen om er een te maken. De meest voorkomende materialen zijn: tuinplanten (zoals kruiden, bloemen, bladverliezende planten, etc.), potgrond, vliesdoek, bamboe stokken, tuinhaken, een tuinslang, een bewateringssysteem of gieter en bevestigingsmateriaal.

Stap 1: Kies de locatie


De locatie die u voor uw verticale tuin kiest, is erg belangrijk. Als u binnen een verticale tuin wilt maken, moet u er rekening mee houden dat deze locatie een goede lichtbron moet hebben. Als u buiten een verticale tuin wilt maken, moet u ervoor zorgen dat de locatie beschut en droog is.

Stap 2: Maak het frame


Het frame van de verticale tuin moet stevig zijn en bestaan uit dingen zoals bamboe stokken, tuinhaken, draad of klimmateriaal. U kunt deze materialen verzamelen en vervolgens een frame maken dat stevig genoeg is om het gewicht van uw planten te dragen.

Stap 3: Hang de planten


Nadat u het frame heeft gemaakt, kunt u gaan hangen. Gebruik vliesdoek om het frame te bedekken en bevestig de potgrond aan de stokken met behulp van bevestigingsmateriaal. Plant de zaden of jonge planten in de potgrond en hang ze op hun plaats.

Stap 4: Voeg water toe


Uw verticale tuin heeft water nodig om te overleven. U kunt dit doen met behulp van een bewateringssysteem of gieter. Zorg ervoor dat u geen te veel water toevoegt